3 tipy na obrazy v škandinávskom štýle 05.Apr,2021

Obrazy v škandinávskom štýle

Škandinávsky štýl si získal srdcia Slovákov. Inšpirujte sa spolu s nami!

Škandinávsky štýl do našich interiérov vnikol  nadobro. Jeho jednoduchá a čistá forma inšpiruje a teší.  Spálňa, obývacia izba alebo jedáleň zariadené v škandinávskom štýle sú svetlé, jednoduché a funkčné. Dizajn interiéru je založený predovšetkým na minimalizme, jednoduchosti a jasných farbách.

Jeho skutočnú atmosféru však vytvoríme pomocou prísad – doplnkov a dekorácií. Obrazy  sú na to ideálne. Predtým, ako sa rozhodneme pre výber vhodného obrazu v škandinávskom štýle, mali by sme venovať pozornosť niekoľkým prvkom, ktoré umožnia odrážať atmosféru Škandinávie.

  • Príroda: Divokosť a chlad škandinávskeho  podnebia inšpiruje milovníkov interiéru už niekoľko sezón. Dôležitý je  silný vzťah k prírode. Jej podmanivá krása a svet zvierat najlepšie odráža chladný škandinávsky štýl bývania. Pri výbere  obrazov z fotografie by sme sa mali zamerať na motívy divokých zvierat, ako sú jelene alebo vlky. Hĺbku na stene vytvoria aj výhľady na hory, stromy, kopce , prípadne zoom detaily s  fragmentami rastlín. Takéto foto obrazy sa najlepšie prezentujú na stene  ako galéria alebo fotografická koláž.

obrazy škandinávsky štýl

 

  • Farebnosť: Obrazy vytlačené na plátne musia byť prvkom, ktorý oživí šedú a bielu farbu stien. Mali by s ňou kontrastovať a súčasne harmonizovať. Takúto kombináciu je možné dosiahnuť špeciálnou vybranou farebnou paletou. Okrem použitia pastelových farieb, je vhodné  zamerať sa na mierne intenzívnejšie akcenty v takých farbách, ako je čierna, zelená alebo žltá. Takýto obraz zavesený na stene, alebo ležérne položený na komode, dokonca aj na zemi, upúta pozornosť a dá miestnosti severský charakter.

  • Škandinávia: Škandinávske podnebie vnesieme do interiéru aj pomocou obrazov z vlastných fotiek  samotných krajín – Švédsko, Nórsko, Dánsko, Fínsko a Island. Nič nemôže sprostredkovať atmosféru fjordu a takmer neporušenú prírodu ako takéto fotografie vytlačené na kvalitnom canvas plátne. Fotoobrazy si môžeme rozdeliť a vytvoriť tak viacdielny obraz na stenu. Bude to zaujímavý doplnok do spálne alebo obývacej izby. Vďaka kvalitnej  tlači na plátno budú takéto škandinávske dekorácie  navyše 100% ekologické, čo dokonale zapadá do škandinávskeho štýlu bývania.

škandinávsky štýl bývania obrazy

Scandinavian dizajn ťaží aj z iných štýlov ako je ekologický štýl alebo industriálny. Takéto doplnky oživia charakter interiéru zariadenom v tomto chladnom severskom štýle a dodajú mu moderný akcent.

inšpirácie škandonávsky štýl bývania

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu