Deti sa doma nudia? 4 tipy ako ich zaujať! 15.Mar,2020

jarné dekorácie kriedové farby

Ak sa deti doma nudia, zamestnajte ich a pritom sa zabavte. Zostať zavretý doma ak je zlé počasie nie je nič príjemné. Avšak máme pre vás riešenie. Áno aj pri práci so štetcami a farbou sa dá užiť kopec zábavy.

Koniec nude, ideme maľovať a tvoriť!

To je nuda! To už počul každý rodič. Čo s tým ? Ako zaujať deti? Knižku prečítali, skladačky poskladali, obrázok nakreslili,... Tak poďme tvoriť!

Keďže jar nám už klope na dvere " klop, klop, klop " je super vybrať práve svieže a pastelové farby  Budeme maľovať na štyri rôzne povrchy - sklo, polystyrén, bambusové vlákna a plátno

Deti prinesú štetce z detskej izbičky, farbičky, lepidlo, vy pripravte nožnice, staré stužky, umelé kvietky, gombíky, rôzne dekoračné predmety - záleží na fantázii . Určite toho máte doma dosť. Tak poďme na to!

jarné dekorácie tvoríme s deťmi

Tip číslo 1 - maľujeme veľkonočné vajíčka

Vajíčka použijeme polystyrénové , ale maľovať farbami môžeme aj varené alebo vyfúknuté. Farbu nanášamemaliarskym mäkkým štetcom, výborný je aj tupovací štetec. Deti na ne môžu namaľovať kvietky, bodky, všetko čo sa im páči. Výborným tipom je prilepiť vajíčka lepidlom na špajdľu a zapichnúť do kvetináča, ku kvietkom, rastlinkám alebo ich dáme do vázy s konárikmi. 

maľovanie kriedovými farbami veľkonočné vajíčka
 

Tip číslo 2 - maľujeme fľašu

Keďže učíme aj deti recyklovať , sklenenú fľašu nevyhodíme ale ju znova použijeme. Deti ju pekne umyjú, aby bola čistá a suchá. A maľujeme, maľujeme. Alternatívou farby sú aj rôzne nálepky, ktorými sa dá fľaša polepiť. Na záver dáme stužku, motúzik a jarný kvietok alebo bahniatko. A máme krásny doplnok na stôl.

recyklácia sklenených fliaš

Tip číslo 3 - maľujeme knihy

Vyberieme si 2-3 staré knižky, môžu byť aj s textilným povrchom.   Stačí namaľovať vrchné časti knihy a boky. Pekne ich na seba poukladáme, zviažeme stužkou. Na vrchnú časť nalepíme kvietok, mašličku, čo sa doma nájde. Položíme na komodu a originálna jarná dekorácia je hotová.

dekorácie z kníh recykláca
 

Tip číslo 4 - maľujeme prestieranie

Postačí nám staré prestieranie - textilné, z bambusových vlákien, z plastu. Vyčistíme ho a opať maľujeme s fantáziou. Farbičky aj vzory kombinujeme. Takéto redizajnové a kreatívne prestieranie krásne spestrí každú domácnosť Ak máte poruke šablóny, určite ich použite na maľovanie kvietkov, lístočkov a jarných motívov . 

maľujeme kriedovými farbami prestieranie
 

Všetky tieto DIY nápady sa dajú stihnúť v priebehu popoludnia, alebo si ich s deťmi naplánujte na niekoľko dní. Uvidíte akú budú mať radosť zo svojej tvorby. A hlavne sa nebudú nudiť ! 


kriedové farby na rôzne povrchy

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu