Korková nástenka v letnom outfite 19.Jun,2020

korková nástenka redizjan farby na korok

Vonku prší a prší. Poďme si trošku spestriť upršaný júnový týždeň! Premaľujeme starú korkovú nástenku.

Korková nástenka je súčasťou každej pracovne, kancelárie aj detskej izby. Aj ja ju mám v pracovni a rozhodla som sa ju trošku " osviežiť " farbami. 

Potrebujeme - farby, štetec, šablóny, maliarsku pásku a brúsnu hubku. 

1. Celú nástenku som najskôr obrúsila brúsnou hubkou – aj drevený rám aj korok. Zbavíme ju tak parchu a nečistoty.  Keďže máme začiatok leta aj motív na nástenku som vybrala „ tropický „. Použila som štyri základné farby a 3 šablóny. Veľkou výhodou je, že sa farby minerálne aj kriedové dajú navzájom miešať a získame tým nové odtiene.

pred a po redizajn korková nástenka namaľovaná farbami

2. Maliarskou páskou oblepíme časti popri ráme. Takto môžeme natrieť rám minerálnou farbou – postačí 1 až dve vrstvy farby. Pásku môžeme stiahnuť.

farby na korok, maľovanie nástenky

3. Prišiel čas na korkovú časť. Tu som použila kriedovú farbu. Počkáme cca 30 minút kým farba dobre vyschne. Zatiaľ si porozmýšľame ako rozložíme šablóny.

maľovanie nástenky kriedovými farbami

4. Šablónu tiež uchytíme maliarskou páskou, aby sa nám vzor ľahšie maľoval a šablóna pevne držala. Musíme si dať pozor , aby farba nezatekala pod šablónu. Ja si vždy odoberiem trochu farby na plastový tanierik, namočím štetec do farby a na tanieriku sa ešte zbavím nadbytočnej farby a som si istá , že nezatečie. Šablóny môžeme vrstviť aj prekrývať. Ale pozor – vždy musí byť maľovaný vzor suchý.

Hotovo. Nová originálna nástenka skrášli aj váš pracovný priestor.

originálne korkové nástenky do pracovne, kancelárie

Vyskúšate aj vy? Pošlite mi potom fotečku, teším sa 😊

Použité produkty na redizajn nástenky:

MarienaArt

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu