Oživte steny štýlovými dekormi: Vyčarujete ich jednoducho šablónami 15.Feb,2019

Počuli ste už o bordúrach na stenu? Ozdobné lemy vytvoria v každej izbe zaujímavý detail, jednoducho ich vytvoríte praktickými šablónami.

Prídu vám vaše steny fádne? Ak túžite po sviežej zmene, stavte na dekoračné pásy. Sú mimoriadne efektné a často sa používajú aj ako náhrada za populárne tapety. Okrem estetickej funkcie však obľúbené dekorácie zastávajú aj tú praktickú. Slúžia na zvýraznenie stien, prípadne šírky, či dĺžky miestnosti.

Dekoratívne bordúry sa používajú aj na zmenu proporcií veľkých miestností, rozčlenenie plochy stien i ozvláštnenie jednotlivých prechodov. Nerovnosti v maľovke? Zakamuflujete ich tapetovými vzormi, ktoré si sami vytvoríte na stenách pomocou lacných bordúr na maľovanie. Dekoračné šablóny vášmu interiéru vdýchnu štýlový dizajn a „nový šat“. Tak čo, skúsite?

Šablóny poslúžia v každej izbe, ozdobiť môžete aj nábytok

Ak ste fanúšikom originality, vďaka šablónam – bordúram, si doma vytvoríte prekrásne moderné dekory. Vďaka bordúre, ktorá je z pružného umelohmotného materiálu, dokážete doslova čarovať s fantáziou. DIY šablónu môžete použiť opakovane, vyzdobiť ornamentmi steny obývačky, kuchyne či detskej izby, nikdy nebolo jednoduchšie. Krásne vzory sú plne vo vašej réžii, môžete striedať farby i samotné šablóny a vytvoriť tak neopakovateľné dizajny, ktoré podčiarknu atmosféru domova. To, či šablónou spestríte stenu alebo nábytok, je len na vás.

Neváhajte, vyzdobte bordúrami aj poličky. Zaujímavými ornamentmi premeníte nábytok a iné bytové doplnky na jedinečné originály. Vzory oživia aj steny spálne alebo chodby. Zvolíte abstraktné tvary alebo prírodné motívy kvetov, stromov, či zvierat? Obľúbeným efektom je harmónia priestoru, ktorú docielite jednofarebným nábytkom a stenami doplnenými rovnakým typom bordúry.

Ako dekoračnú šablónu použiť?

Aplikácia šablóny, či už na stenu alebo na nábytok, je mimoriadne jednoduchá. Ako postupovať?

Zakrývacou maliarskou páskou ju prilepte na stenu, štetec alebo valček, prípadne hubku, namočte do akrylovej farby a pretrite tak, aby bol vzor jednoliaty a výrazný. Dbajte na presnosť, miesto, kam šablónu nanesiete, si môžete pred aplikáciou vyznačiť ceruzkou. Ste hotoví? Bordúru – šablónu stačí po maľovaní umyť a v prípade potreby opäť použiť. Jednoduché a pôsobivé, však?

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu