Milujete cestovanie? Spestrite si steny mapami! 23.Apr,2019

Ste vášnivý cestovateľ alebo sa vám jednoducho len páčia samotné mapy? Neváhajte si nimi vytapetovať stenu. Váš domov získa celkom nový ráz.

Ak vás nudia obyčajné steny, na ktorých nič nevisí, zmeňte to! Múry môžete oživiť čímkoľvek. Napríklad aj latexovými tapetami na stenu. Ak chcete byť originálni a ukázať svoju lásku k dobrodružstvám, nalepte si na stenu mapu sveta, ktorú môžete skúmať a „mapovať“ od rána do večera. Cestovať alebo plánovať svoje výlety prstom po mape nemôže byť jednoduchšie, ak máte na stene dokonalú zmenšeninu sveta.

Tapety s mapou sú bezpochyby zaujímavým interiérovým doplnkom, ktorému rozhodne venuje náležitú pozornosť aj návšteva. Mapa do vášho domova vnesie cestovateľského ducha a naplní priestor atmosférou ďalekých ciest.

Nech žije dobrodružstvo! Naplánujte si s rodinou nové cestovateľské zážitky

Ak sa cítite byť zruční a maliarsky zdatní, môžete si svoju mapu skúsiť nakresliť, aspoň teda obrysy. Avšak, na to si asi trúfne málokto, mapa by bola nepresná. Môžete to skúsiť pomocou šablóny, no čo je jednoduchšie a efektnejšie, zaobstarať si nalepovaciu latexovú tapetu na stenu s motívom mapy sveta. Nájdete ich v mnohých prevedeniach, latexové fototapety s motívom antickej mapy, staré mapy, vintage variant, slepé mapy i mapy s kompasom. Dolaďte ich farbu k zvyšku interiéru a docieľte tak harmóniu v priestore.

Nahraďte štýlovou mapou klasický obraz a naplánujte si s najbližšími krok za krokom dobrodružstvo. Ako? Vyznačte na vašej latexovej tapete – mape krajiny, kde ste už boli, kde ste žili, kam sa chystáte, odkiaľ máte pohľadnicu. Verte, bude to vaša nová spoločná zábava a rodinný koníček, ktorý vás bude spájať. Petrofarebná Ázia, majestátne Rusko, či horúca Afrika? Láka vás viac panenský Island alebo „krajina neobmedzených možností“, Amerika? Hovorte o svojich snoch a zaznačte si najbližšiu zastávku do vašej mapy.

Kde sa bude mapa najviac vynímať?

Tento „nástenný atlas“ sa hodí do každej miestnosti, špeciálne do pracovne a do študentskej izby, kde nájde okrem estetickej funkcie aj tú náučnú. Ak ide o všeobecné vzdelanie, mapa je zásahom do čierneho. Vďaka mape na stene sa vaše ratolesti čoskoro stanú znalcami svetových krajín a na hodinách vlastivedy a zemepisu ich len tak niečo neprekvapí.

Mapa je univerzálny doplnok, nakoľko nejde o motív, ktorý by mal deti čoskoro omrzieť alebo by z neho časom vyrástli. Naopak sa v detskej izbičke môžete poriadne vyblázniť – čo tak skúsiť vybaviť tapetu mapy osvetlením? Deťom sa bude určite páčiť a môžu pri takomto svetle aj zaspávať. A keď vyrastú, budú si pamätať, kde všade ako malí boli. Latexová tapeta s vyobrazením mapy sa perfektne hodí aj do školy alebo do cestovnej kancelárie, kde je doslova nevyhnutným doplnkom.

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu