Doprajte si umelecký zážitok s obrazmi Gustava Klimta 07.Nov,2018

gustav klimt reprodukcie

Náš domov – naša vizitka. Čo by ste chceli prostredníctvom svojho príbytku ostatným ukázať?

Isteže, ráta sa aj poriadok, avšak teraz máte nespočetne veľa možností, ako svoj domov ešte viac zútulníte. Darujte mu dušu v podobe krásnych obrazov a začnite napríklad s tými od Gustava Klimta. Sami uvidíte, čo urobí takáto replika umeleckého diela na vašej stene. Nádych secesie a modernizmu pošteklia vaše zmysly.

Reprodukcie obrazov na plátne sú umeleckým dielom

Dnes je veľmi moderné ozdobovať steny rôznymi tapetami, fotorámikmi, ba dokonca i plagátmi. Toto všetko síce vyzerá naozaj skvele, ale povedzme si pravdu – má to už takmer každá domácnosť. Ak chcete trochu vystúpiť z radu „okukanosti“, vsaďte to na maľované obrazy.

Možno vám ako prvá myšlienka napadla, že takéto doplnky sú nemoderné a príliš nudné. Moderná domácnosť predsa potrebuje aj náležité zariadenie, aby všetko vyzeralo ako jednotný celok. Práve pre vás sú tu maľované obrazy na plátne. Repliky najznámejších umelcov a maliarov, ktoré za oveľa menšiu sumu peňazí môžu visieť aj u vás doma. Vaše miestnosti tak dostanú úplne iný „šmrnc“, ba priam získajú absolútnu vznešenosť, štýl a punc luxusu.

Technika reprodukcie spočíva v tom, že dielo vyzerá ako originál, avšak je to digitálne vytlačený obraz na kvalitnom plátne natiahnutý na rám.

Umenie secesie a modernizmu od Gustava Klimta vás očarí

Tento maliar pochádzal z Rakúska a patrí k najznámejším maliarom tohto slohu. Diela sa vyznačujú akýmsi protestom voči priemyselnej výrobe a zachytávajú myšlienky a nálady autorov, ktorí si mysleli, že práve remeselná výroba a tradície sú ľuďom skutočne na osoh. Hlavnými znakmi jeho obrazov sú ornamentálnosť, plošnosť a spájanie nezvyčajných farieb, ktoré napokon vytvoria celkový umelecký dojem. Občas tak máte pocit, že postavy alebo iné veci na obrazoch, sa pohybujú. Harmónia kontrastov je však dokonalá.

Ktoré repliky vás chytia za srdce?

Dáte prednosť nádherným reálnym postavám alebo nahým telám, či sa radšej budete s obľubou pozerať na krajinky a zátišia? Máli sa vám? Tak si pokojne vyberte aj spomedzi obrazov so zvieracími motívmi. Ktoré farby vám v interiéri chýbajú? Veľmi jednoducho si ich doplňte pomocou nadčasových umeleckých diel rôznych svetoznámych maliarov. Maľované obrazy nikdy nevyjdú z módy a vždy budú mať svoju výpovednú hodnotu. Je to nie len kus histórie, ale aj napomôžu vášmu domovu dosiahnuť vytúžený výsledok – tým je skvelý prvý dojem každého, kto k vám zavíta. Ak sa rozhodnete byť iní a skúsiť niečo nové a originálne, tak rozhodne dajte na umenie. Vďaka nemu sa totiž stávame lepšími, vnímavejšími a citlivejšími ľuďmi a to je práve to, čo tento zvláštny svet potrebuje.

reprodukcie od gustava klimta

Članok môžete komentovať ...

Copyright © 2010 - 2024  Decotrend

Web stránky Neonus s.r.o. Hosting Firmhosting.eu